NATALINA spletna trgovina za male in velike

»A lahko nehamo s temi forami » Joj, kot da ne bi pred nekaj dnevi rodila«

V čem je fora? Gledam prej poročila, ena naša "zvezdnica" je rodila in glej ti to neverjetno novico. Nekaj dni po porodu je videti, kot da ne bi rodila! Tolk dobr! Ja zaboga milega, kako je to noro pomembno kako ženska zgleda po porodu! POPOLNO!! Bog ne daj, da bi ostalo (se videlo) kaj trebuščka v katerem se je nosilo in je živelo novo življenje. Vsa mora žareti, make up popoln, postava za na pisto.

Ja očitno smo res za luno in materinstvo ni več to kar je bilo. A ni poanta v tem, da je otrok zdrav, da je mama ok, v tem smislu, da bo lahko skrbela in vzgajala otroka. Kam smo to prišli?

Kaj pa realnost? Ko je marsikatera utrujena, nenaspana z mastnimi lasmi, s trebuhom, kot bi bila še vedno noseča. Ko niti ne pomisli kako mora imeti hitro nove trepalnice, novo barvo na laseh, raven trebuh, da bo hitro oblekla kavbojke in to tiste, ki jih je pred nosečnostjo. Vse to, le zato, da  bo hitro naredila en selfi in bo cel svet govoril kako presneto dobro je videti po porodu.

Dejmo se mal umirit no. Sama sem rodila tri, pa še sedaj se to dobro vidi na mojem trebuhu. Pa še kje drugje. Pa na kraj pameti mi ni padlo, da bi dve uri po porodu že tlačila nase kavbojke iz časov pred nosečnostjo. Pa kakšna drama, če bo na trebuhu kakšna strija! Saj ne vem ali mediji želijo povedati, da če ni ženska popolna takoj po porodu ni dobra mati oziroma, da je vsaka, ki je še nekaj mesecev ali let po rojstvu otroka drugačna, kot pred tem slaba mama? Te kvazi rumene novice me res jezijo, že tako smo pozabili na vse vrednote, na vse tisto kar moramo ali bi morali ceniti. Ženske, v telesu smo nosile otroke, nekatere celo dva ali tri hkrati. Kaj vse naše telo zmore, kakšna neverjetna anatomija se dogaja. Kaj je najbolj pomembno nekaj ur, tednov, mesecev, let po porodu? Ja nič drugega kot to, da je to malo človeško bitje ZDRAVO. Pa spet druga zvezdnica, ki le nekaj mesecev po porodu že nastopa in hkrati »joka« kako ji je hudo, ker je njen otročiček pri varuški. Ja, verjetno mora po zakonu al kako? Pa spet tretja, ki si ni predstavljala, da se bo življenje z otrokom tako zelo spremenilo. Ja draga nisi dobila kužka, dobila si otroka, ki ga ne moreš malo imeti in malo ne-imeti. Ampak vse drage zvezdnice, tako »naše«  kot tuje, zame boste mame na prvem mestu, ko boste sproščene in vam bo na prvem mestu dojenček in vaše dobro počutje, pa četudi boste v kavbojkah z dvema konfekcijskima številkama več. Ne rečem, lepo je in prav je, če je mamica urejena, skrbi za svojo postavo in podobo, ampak a lahko nehamo s temi forami: » Joj, kot da ne bi pred nekaj dnevi rodila«

Avtor: Natalija Rus