NATALINA spletna trgovina za male in velike

Igrače vsepovsod!

Kdaj je otrok dovolj star, da se lahko igra?

To vprašanje je zanimivo, saj se z otrokom “igramo” že od trenutka, ko smo ga prvič videli. Veliko bolj pa, ko postane bolj odziven na naše dražljaje, nasmehe, dotike. Pogosto pride do igre spontano, ko otroka negujemo, previjamo. Skrivamo se mu za pleničko, pokrivamo obraz in se gremo “ku –ku” igre. Seveda nas ta njegov smeh dobesedno začara in očara za vedno. Ni ga lepšega kot je otroški nasmeh. S to prvo “ku –ku” igro se torej vse skupaj začne. Potem pa so tu še razne igračke, ki jih otrok nosi v usta, saj s tem raziskuje svet po svoje, okuša, krepi dlesni, trenira rokice, koordinacijo in podobno. Uf, da ne pozabim, igre z nogicami, ko mali kobacajček nese nožne prstke v usta in na ta način hkrati raziskuje in se igra. Naša naloga je predvsem to, da mu priskrbimo primerne igračke ali čisto preproste vsakanje stvari s katerimi lahko raziskuje.

 Imamo celo sobo igrač, vska pa je znimiva le tri dni!

Uf, zelo dobro poznano! Pa si predstavljate še kako je bilo pri nas z dvojčicami. Imeli smo po DVE enaki igrači, ker drugače seveda ni šlo. In ja, zelo hitro smo ugotovili, da je vsaka zanimive le nekaj dni. Odlična “pogrutavščina” je ta, da igrače preprosto pospravite, tako, da jih malček nekaj časa ne bo videl. Seveda mu nekaj igrač pustite. Najblje tisto, ki je takrat najbolj zanimiva. Čez nekaj časa pa mu počasi spet zamenjajte s kakšno, ki jo je že malce pozabilJ. Pa bo spet zanimiva J

 Kako oprati igrače?

Hm, o tem sem si belila glavo kar nekaj časa, sploh kadar je tista polna soba plišastih igrač pojedla ves prah tega sveta. Super ideja, ki sem jo dobila od mamice zdravnice se uporablja še danes. Enostavno igrače dajte v prevleko za vzglavnik, če pa jih je več, kot naprimer naših pliškotov pa kar v prevleko za oddejo in v pralni stroj. Tako se perejo lahko tudi lego kocke in vse ostale igračke.

 O joj no, kako naj pospravim igrače???

Ja, kar glava zaboli, ko zvečer mularijo spraviš spat (tiste majhne, ki še ne morejo sami pospravit) pa ne veš kako bi se lotil. Najraje bi imel kar majhen bagerček in vse skupaj zgrabil na en kup. Ali pa skupaj zvil preprogo in vse umaknil v kot. Brez skrbi, odlična ideja, da ne bo bolela glava Vreča, ki je hkrati igralna podloga in tudi “ špajza” za igrače. Res top stvar in priporočma za vse male igralčke.

To super top vrečo za pospravljanje najdete na www.natalina.si 

Avtor: Natalija Rus