NATALINA spletna trgovina za male in velike

Kako zelo preveč časa imajo nekatere mamice!!

 

Sicer Iris Mulej poznam le iz medijev, a verjamem, da je odlična mamica in svojo deklico obožuje in ji niti na pamet ne pride, da bi ji kakorkoli škodovala.  Bolj so me zmotili komentarji nekaterih »mamic«

To smešno nestrpnost opažam že povsod, tudi na eni izmed Facebookovih straneh namenjeni staršem. Priznam, da včasih kar spregledam kakšne komentarje z namenom, da mi ne potegnejo še zadnji živček iz podplata. Kompliciranje z otrokom je prešlo prav vse meje! Komplicira se povsod, pri novorojenčku, dojenčku, v vrtcu, šoli in malo da ne še ko je otrok na fakulteti.

Včasih se mi zdi, da v šoli za starše namesto, a bi učili kako NEkomplicirati, učijo ravno nasprotno. Potem pa bodoči starši nekaj slišijo še od drugih, nekaj preberejo na spletu, raznih forumih in dobimo rezultat popolnoma zmedenih in ne nazadnje popolnoma nerazumljivih staršev.

Zdrave kmečke pameti ni več!

Ne, ni je več, popolnoma se je izgubila. Če jo kdorkoli uporabi pri primeru lupinice ali jajčka ali kakorkoli že imenujete to čudo v kateri se otroci prenašajo pridemo do enostavnega zaključka. JA ni zdravo, če je otrok PREdolgo v lupinici, ampak kadar govorimo o osmih, desetih urah zaboga! Ne pa če je otrok v njej dve, tri ure.  Ravno tako je s hojico, različnimi stolčki in podobno. Pa dajmo že nehat s temi neumnostmi. Pa opažam kako se komplicira pri uvajanju goste hrane, pa da ne omenjan sploh raznih pritožb in dviganja prahu s prehrano v vrtcu. Sprašuje oziroma se bolj pritožuje ena mamica z vprašanjem kako, da imajo za zajtrk vsak dan kruh, zakaj nimajo v jaslih pasirane hrane, češ moj revček tega ne je, ker ni še navajen na trdo hrano. Ja božec, a v srednji šoli bo pa že lahko grizel? Bo že čas? Pa spet drugo moti, zakaj imajo toliko mlečnega, pa tretjo zakaj jim dajo hrenovke, pa četrto, da njen otrok v vrtcu nič ne je, da je revež sestradan itd. Ja ne vem no, če je kriv jedilnik v vrtcu? Mislim, da je kriva prav ta mamica, ki otroku ni dala jesti druge hrane kot pasirano, da je otrokovo prehrano omejila le na tisto, ki jo ima rad in kako naj potem v vrtcu je kar mu je ponujeno? Sploh pa bi morali biti zadovoljni, da imajo naši otroci vrtec in prehrano bolje organizirano kot vsi hoteli s petimi zvezdicami. Saj je izmišljevanja toliko, da so jedilniki pripravljeni oziroma ponujeni od  vegetarijancev do izbirčnežev.

Joj kakšni umazani čevlji?

Pa berem mamico, ki se pritožuje, da vsak dan čisti čevlje, ker tamala prinese iz vrtca umazane in polne blata. Ja verjetno draga mamica, da se bodo BELE Adidaske št 27 ali še manj umazale! Pa ji daj za v vrtec primerno obutev! Aja potem pa ne boš mogla tekmovati z ostalimi, ki imajo drugo ali enako firmo obuval za otroka. Oh smola. Kako grozno, da otroke v vrtcu vsak dan peljejo na zrak, ne glede na vreme. Res ne vem kam smo prišli. Pa tudi to je grozno, da se igralnica prezrači, saj bodo vsi virusi, ki pridejo iz smrkavih noskov preživeli in ko bo otrok bolan bo pa krivo to, da se nič ne zrači. Pa kdo lahko še sledi vsemu temu!

 

Kaj naj mu oblečem?

Pa še to s čim se ubadajo današnje mamice, najprej en teden prej sprašujejo kaj in kako naj oblečejo otroka na raznih forumih in podobno, no in ko se očitno odločijo na podlagi nasvetov, hm, potem se pa temperatura ali vreme obrne, spremeni se in vidimo lahko rezultat. Revež otrok pri 17. stopinjah v debeli kapi, ker so tako svetovale mamice na forumu. Dvoje žabice, ker tako oblači večina! Pa ne veš več ali se gredo virtualne igrice, kako skrbeti za krompirček na telefonu ali govorimo o človeškem življenju, ki ima razvite vse čute, med drugimi tudi za toploto in mraz. Pa bo ja vedla mamica, kako obleči otroka! Vsaj nekoč je vejalo, da približno  tako kot sebe. Če boš ti odšla na sprehod s kratkimi rokavi, verjetno ne boš otroku oblekla žabic in kape?

Ni dolgo nazaj, ko sem se spet grizla v jezik in skušala ostati tiho. Namreč v piceriji kjer smo se na kratko ustavili je otrok kričal na ves glas  sigurno pol ure. Mama v tanki srajčki, oče celo v kratkih rokavih, tamali pa v zimskem kombinezonu! Notri v restavraciji. Pa reveža nista vedela kako bi ga umirila.  Joj, kako me je mikalo, da bi šla k njima in jima rekla, JA HUDIČA SLECITA že tega bogega otroka, ki je dobesedno zaripel v obraz! Ali pa bi jim rekla naj si oblečeta bundi in naprej jesta tiso pizzo, pa da ju vidimo kako jima bo. Res preproste stvari, zdrava kmečka pamet, tako zelo enostavno pa tako neverjetno kajne?

Le kako smo mi sploh preživeli, kako so se naše mame znašle brez strica Googla, brez forumov, brez Facebooka…uf uboge  naše mame! No mi pa smo vseeno zrastli in še nekaj kmečke pameti nam je celo ostalo!

Dajte no malo uporabit lastno glavo in zdravo kmečko pamet, pa bo veliko lažje, predvsem pa bodo otroci veliko bolj sproščeni. Saj s tem, kar se zdaj počne so ti reveži pri enem letu že tako rekoč v stresu, saj njihove mamice stalno nekaj skrbi, še celo tisto kar je včasih tako zelo neverjetno. 

 Avtor: Natalija Rus